Projecten

Duurzame dakbedekking draagt bij aan BREAAM Excellent-certificaat

Op 4 mei opende Van der Valk een nieuw hotel in Tilburg. Het hotel beschikt over 150 hotelkamers, een à la carte restaurant, Live Cooking restaurant, hotelbar en op de zevende verdieping bevindt zich een skybar. Gasten van het hotel kunnen verder gebruik maken van een wellness- en fitnessruimte en hoogstaande congres- en vergaderfaciliteiten. Erdo droeg ook zijn steentje bij aan de bouw van het nieuwe hotel, dat het op een na hoogste duurzaamheidscertificaat draagt.
De groene daktuin combineert duurzaamheid met esthetiek.

Bij de bouw van het hotel koos Van der Valk voor een realisatie volgens BREAAM Excellent; het op een na hoogst haalbare keurmerk voor duurzame gebouwen. In samenwerking met projectaannemer Omme en De Groot zorgde Erdo voor de aanleg van verschillende duurzame onderdelen, die op hun beurt weer resulteerden in het BREAAM Excellent certificaat.

Daktuin

Een van de duurzame bijdragen van Erdo aan de realisatie van Van der Valk Tilburg is de daktuin van het hotel. Deze groene invulling van het dak combineert het aspect duurzaamheid met een stukje esthetiek. Het groen op de daktuin op het Van der Valkhotel in Tilburg zorgt onder andere voor de opname van CO2 en hemelwater. Onderdeel van de daktuin zijn een ontvangstruimte, loungeterrassen en buitenjacuzzi’s. Gasten van het hotel hebben verder een panoramisch uitzicht over de stad.

Zonnepanelen en isolatie

Behalve groen en verschillende faciliteiten voor hotelgasten, beschikt het dak van hotel Van der Valk Tilburg ook over zonnepanelen. In samenwerking met de opdrachtgever selecteerde Erdo de meest geschikte zonnepanelen en bracht deze op de daktuin aan. Erdo zorgde ook voor de aanbreng van dikke isolatiepakketten, om te zorgen dat de aanwezige warmte in het hotel niet naar buiten ‘lekt’. Een goede isolatie zorgt immers voor een minimalisering van het energieverbruik.