Projecten

Een duurzaam dak voor nieuw gemeentehuis Waddinxveen

Omdat het oude gemeentehuis van Waddinxveen niet meer voldeed aan de eisen van een modern gemeentehuis, besloot de gemeente tot een verhuizing naar een andere locatie. Onder leiding van aannemer J.P. van Eesteren begonnen in december 2016 de eerste werkzaamheden aan het voormalige pand van Hema en Rabobank. Donderdag 22 februari 2018 opende de gemeente het pand op feestelijke wijze, waarna het nieuwe gebouw in gebruik werd genomen.

De gemeente Waddinxveen heeft een hoog ambitieniveau als het gaat om duurzaamheid. Als gebouw met een publieke taak heeft het gemeentehuis bovendien een extra voorbeeldfunctie. Mede dankzij de wijze waarop Erdo het dak en de gevel uitvoerde, kreeg Waddinxveen een gemeentehuis dat aan deze hoge duurzaamheidseisen voldoet.

Aluminium Gevelbekleding

In opdracht van J.P. van Eesteren verzorgde Erdo de gevelbekleding van het nieuwe onderkomen van de gemeente Waddinxveen. In samenspraak met de opdrachtgever koos Erdo voor een aluminium composietpaneel met een dikte van 0,5 millimeter. In totaal beslaat de gevelbekleding een oppervlakte van 610 m2.

Hulpconstructie voor zonnepanelen

Behalve de gevelkleding installeerde Erdo ook de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Hiervoor ontwikkelde Erdo een speciale stalen hulpdraagconstructie die het gewicht van de panelen kan dragen. De dakspecialist bracht ook de andere onderdelen voor de dakbedekking van het gemeentehuis aan en zorgde voor de installatie van permanente valbeveiliging op het pand.