Klimaatdaken

Warmte en elektriciteit oogsten

Het Erdo Klimaatdak is een duurzame installatie die wij voor (bestaande) platte daken in eigen beheer hebben ontwikkeld. De constructie bestaat uit lichtgewicht gebogen aluminium dakelementen waarop zonnecellen zijn aangebracht. De zonnecellen wekken elektriciteit op, op zowel zonnige als bewolkte dagen.

Een andere mogelijkheid is om uw dak uit te rusten met een zonnecollector; een stelsel van slangen in de dakbedekking waardoor water stroomt. De zon warmt dit water op en levert die warmte aan de klimaatinstallatie van het gebouw. In de winter, het najaar en het voorjaar wordt de cv-installatie op deze manier van gratis warmte voorzien. Daarmee reduceert u het energiegebruik van uw klimaatinstallatie.

Het Erdo Klimaatdak

Het Erdo Klimaatdak vormt na installatie een extra schil over het bestaande dak en functioneert daardoor als een soort tropendak. De schil absorbeert het licht maar reflecteert een groot deel van de warmte die zonnestraling veroorzaakt. Daarmee zorgt het klimaatdak voor een aanzienlijke reductie van de opwarming van uw gebouw. Dit reduceert de koelbehoefte in een gebouw.

Energiebesparing

De technische levensduur van het Erdo Klimaatdak bedraagt ongeveer 50 jaar. In die periode bespaart u langdurig op de energiekosten van uw (bedrijfs)pand door de zonne-energie die het dak opwekt. Tegelijkertijd bespaart u op de kosten voor koeling van het gebouw. De energie die u opwekt maar niet zelf benut, kunt u op het elektriciteitsnet terugleveren.

Constructie en service

De constructie van het Erdo Klimaatdak is zodanig dat onderhoud aan onderliggende installaties altijd mogelijk is. Doordat we de goten rondom met EPDM-dakbedekking uitvoeren, is de duurzaamheid van het gehele dak gewaarborgd. We garanderen daarnaast een hoge dakveiligheid met een gebruiksklare energiecentrale. Voor het onderhoud van het Erdo Klimaatdak kunt u een full service abonnement afsluiten. Dit betekent dat wij het volledige beheer en onderhoud voor onze rekening nemen. Met ons klimaatdak bent u dus goed onder de pannen!

Benieuwd hoeveel energie u kunt besparen met een klimaatdak van Erdo? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs die u de mogelijkheden en besparingen graag inzichtelijk maken.